Wie zijn wij ?

 

Ik ben Mirjam Cramer en van kleins af aan ben ik gek van paarden.
Hoewel opgegroeid in de stad, was ik al jong op de manege te vinden waar ik de meeste tijd doorbracht.
Een logisch vervolg was dan ook mijn studie aan het Clusius college in Alkmaar, waar ik mij verder verdiept heb in de dierhouderij en dan specifiek de paarden.
Hierna heb ik altijd in zeer verschillende banen in de paarden gewerkt, trainingsstal, handelsstal, pensionstal en bij de dierenarts.

ik heb deels gewerkt als dierenartsassistente,en deels als ruiter op een handelstal en nu heb sinds jaren mijn eigen trainingsstal, handelsstal en fokkerij, Stal Sans Souci.

De handel vind ik leuk om veel nieuwe paarden te leren kennen, hun karakter te achterhalen en om het juiste baasje bij het paard te zoekn.

De training is leuk omdat het fijn is een paard beter te krijgen voor de eigenaar.

De fokkerij doe ik er bij omdat ik het erg leuk vind om me te intreseren in de hengsten die er zijn, eerst de hengsten keuze, dan de gehele cyclus van de merrie bekijken, insimineren, 11 maanden wachten en dan het geboren worden van het veulen.

Vervolgens is het leuk de veulens te blijven volgen, minstens vier maanden bij de moeder en dan verkopen of naar de opfok, wij gaan ongeveer 4 x per jaar even kijken bij de opfok, als ze drie zijn komen ze naar huis, de merries worden zadelmak gemaakt en gedekt, als ze dan goed zadelmak zijn krijgen ze vakantie totdat hun veulen er is, na het afspenen gaat de merrie verder aan haar sport carriere, de hengsten komen pas naar huis als ze 3,5 zijn dan worden ze zadekmak gemaakt en gaan ze de sport in.

Helaas kunnen we niet alles houden en moet er dus ook wat verkocht worden.