Dit zijn de paarden die we te koop en of  te Lease hebben :

 

Filmpjes kunt u vinden op de pagina van het paard zelf

 

Zodra we nieuwe paarden binnen krijgen zetten we de informatie al op de site en als we de foto's en filmpjes hebben zetten we die er ook zo snel mogelijk op, houd daarom de site in de gaten.

 

Als u bij ons op het paard gaat zitten is een cap verplicht en is het geheel op eigen risico !!!

 

Leasen : Kijk hiervoor snel op de pagina paarden te Lease

 

afspraak maken : doe dat op deze site 

 

Klik op de foto van het paard om op de pagina van dat paard te komen, hier vind u alle informatie, foto's en video's

 

 

Al onze paarden zijn netjes geënt, ontwormd of ze hebben een mestonderzoek gehad, ze gaan naar de tandarts en krijgen regelmatig een check bij de fysio / Cranio

Ze krijgen de hele dag onbeperkt ruwvoer

Ze staan overdag zo lang mogelijk buiten en 's nachts op stal

De gereden paarden onder de  € 7500,-- lopen bij ons regelmatig in de les

 

*   Up van 't Paradijs uit Fadine Sans Souci MC (Huntsville x Lincoln)

     veulen word 17-06-2024 verwacht

*   Krem uit Padassa Sans Souci MC (Casaron x Voice) gegarandeerd valk of palomino

     veulen word 22-07-2024 verwacht

Dutchess.

€ 6.000,00

Dutchess.

€ 6.000,00

Ocovango x Milan

Bruin

Merrie

1.64

Geboren : 06-05-2018

B niveau gereden, maakt een sprongetje, braaf buiten 

Prijs koop: € 6000,--

Prijs Lease : € 550,-- per maand

Prijs Lease 1/2  week : € 290,-- per maand

Prijs 1 dagdeel per week : € 110,-- per maand

Kiss Me.

€ 6.000,00

Kiss Me.

€ 6.000,00

Kiss Me

Teofilo x Papal Bull

Bruin

Merrie

1.67

Geboren : 28-04-2018

B niveau gereden, maakt een sprongetje, braaf buiten 

Prijs koop: € 6000,--

Prijs Lease : € 550,-- per maand

Prijs Lease 1/2  week : € 290,-- per maand

Prijs 1 dagdeel per week : € 110,-- per maand

Lindine Sans Souci MC

€ 99.999.999,99

Lindine Sans Souci MC

€ 99.999.999,99

 Durango VDL x Sunlight van de Zuuthoeve (Hindine Sans Souci MC )

 Schimmel

 Merrie, Ster, PROK, Sport (spr), Sport (dress)

 Geboren 28-03-2016

 1.70

 KWPN

 1.30 springen, ZZL dressuur en BB eventing

 Rontgenologisch goed gekeurd 

 2020 Padine Sans Souci MC v. Casaron

 Prijs : Hoog

Loans.

€ 6.000,00

Loans.

€ 6.000,00

Big Bad Bob x Diableneyev

Donkerbruin

Ruin

1.61

Geboren : 21-03-2015

B niveau gereden, maakt een sprongetje, braaf buiten 

Prijs koop: € 6000,--

Prijs Lease : € 550,-- per maand

Prijs Lease 1/2  week : € 290,-- per maand

Prijs 1 dagdeel per week : € 110,-- per maand

Padine Sans Souci MC

€ 12.500,00

Padine Sans Souci MC

€ 12.500,00

 Casaron x Durango VDL (Lindine Sans Souci MC)

 Schimmel, Valk geboren

 Merrie, PROK

 Geboren : 27-05-2020

 KWPN

 Rontgenologisch goed gekeurd

 Prijs : 12.500,--

 Veulen aan de voet van de 1.40 springende cremello hengst Diamante (palomino)

Radine Sans Souci MC

€ 7.500,00

Radine Sans Souci MC

€ 7.500,00

 Casaron x Huntsville (Fadine Sans Souci MC)

 Donkerbruin

 Merrie, D-OC

 Geboren : 28-02-2021

 KWPN

 

 Lingo van de Watermolen x Huntsville (Fadine Sans Souci MC)

 Hengst

 Donkerbruin

 Geboren : 15-03-2022

 Prijs : 6500,--

 

Top Star Sans Souci MC

€ 7.500,00

Top Star Sans Souci MC

€ 7.500,00

 Glock's Energy x Jay Destino (Nadassa Sans Souci MC)

 Hengst

 Zwart

 Geboren : 13-04-2023

 KWPN

 Prijs : 7500,--

Spielberg x Jay Destino (Nadassa Sans Souci MC)

Hengst

Bruin

Geboren : 21-04-2024

KWPN

Prijs : 7500,--

 Diamanthe x Casaron (Padine Sans Souci MC)x Durango VDL (Lindine Sans Souci MC)

 Palomino

 Hengst

 Geboren : 22-04-2024

 KWPN

 Prijs : 7.500,--

Zac.

€ 6.000,00

Zac.

€ 6.000,00

Zebedee x Acclamation

Schimmel

Ruin

1.61

Geboren : 27-04-2016

B niveau gereden, maakt een sprongetje, braaf buiten 

Prijs koop: € 6000,--

Prijs Lease : € 550,-- per maand

Prijs Lease 1/2  week : € 290,-- per maand

Prijs 1 dagdeel per week : € 110,-- per maand

 

 

 

 

 

 

Onze ervaring met een Engels volbloed

De eerste keer dat wij een Engels volbloed kochten dachten we o nee die zijn zenuwachtig, echter hebben ze bij ons het tegendeel bewezen. Ze zijn allemaal stuk voor stuk heel braaf en ideaal voor de gemiddelde ruiter, ze accepteren bijna iedereen op hun rug en doen wat er gevraagd word, ze kunnen dressuurmatig lopen, een sprongetje maken, zelfs een klein crosje en ze zijn braaf in het bos, in de omgang zijn ze ook bijna allemaal heel lief en houden ze van veel aandacht en daarbij leren ze heel snel.

 

De eerste stappen naar een ander leven

Wanneer een Engels Volbloed niet geschikt blijkt, of zijn winsom bereikt heeft, dan staat de eigenaar voor de beslissing wat te doen met zijn Engels Volbloed.

In het verleden belandden de paarden doorgaans in de handel, of als ze pech hebben bij de slager. Gelukkig gebeurt dit steeds minder, steeds meer eigenaren hebben hart voor hun paard en gunnen het dier een tweede kans, een leven als recreatiepaard.

Stal Sans Souci richt zich vooral op het omscholen van de Engelse Volbloed tot recreatie paard.

Zodra de paarden bij Stal Sans Souci belanden is het paard in een slechte conditie , dressuurmatig is er vaak nog helemaal niets geleerd. Het paard heeft niet meer geleerd dan recht toe, recht aanen dan steken de problemen vaak de kop op, een paard wat graag wil doen wat je vraagt maar niet begrijpt wat de bedoeling is, onbegrip van beide kanten.

Het is voor ons belangrijk dat we Engelse Volbloeden aanbieden die geschikt zijn voor de doeleinden waarvoor wij ze verkopen.

Het voordeel is dat ze bij Stal Sans Souci eerst met het paard aan de gang gaan en daarna op basis van de mogelijkheden van het paard er een geschikte nieuwe eigenaar voor zoeken. Er wordt van alles aan gedaan om  een goede plek te vinden voor de Engelse Volbloeden. Vele hebben hier gestaan en vele zullen er nog volgen, ze verdienen allemaal een fijne nieuwe eigenaar en daar zullen we alles voor doen.

Wij bieden ze vrijwel gelijk aan op de website, ondanks dat ze nog veel moeten leren. De reden is dat we u ook de gelegenheid willen bieden om voor een lager bedrag een leuke paard te kunnen kopen. Uiteraard is het dan de bedoeling dat u zelf het paard de kneepjes van het vak nog leert. Het is aan te bevelen om de site in de gaten te houden voor het meest actuele aanbod van onze paarden.

Hoe langer de paard bij ons staat, hoe meer het paard kan. De prijs van het paard wordt dan uiteraard iets hoger, dan wanneer deze nog groen is.

U kunt zich misschien voorstellen dat het voor een Engelse Volbloed een behoorlijke verandering is om omgeschoold te worden naar rijpaard. Zowel fysiek als mentaal! De geweldige mentaliteit van een Engelse Volbloed maakt dat het leuk maar vooral dankbaar werk is om deze paarden hun nieuwe wereld te laten verkennen.

Engelse Volbloeden zijn over het algemeen niet bang voor auto's en vrachtwagens, omdat ze dit gewend zijn op de trainingen.

Het springen gebeurt in een later stadium, wanneer het dressuurmatige gedeelte bevestigd is.

 

 

Wat is een Engels Volboed precies

De Engelse volbloed is een van oorsprong Brits paardenras. In het Engels wordt dit ras de 'Thoroughbred' genoemd. Thoroughbred is afgeleid van de Engelse woorden thorough, dat “door en door” of “volledig” betekent en bred dat hier "gefokt" betekent

Geschiedenis

De Engelse volbloed is enkele eeuwen geleden ontstaan in Engeland. Daar werden, in de zeventiende en het begin van de achttiende eeuw drie hengsten uitgekozen die aan de wieg zouden komen te staan van de volbloed: Darley Arabian, een Arabier; Godolphin Barb, een Berber en Byerley Turk, een Turks paard (of Turkoman) dat waarschijnlijk als oorlogsbuit was buitgemaakt op Ottomaanse troepen en meegevoerd naar Engeland. Deze hengsten werden gekruist met de snelste merries met als doel de snelste paarden te fokken voor de wedrennen, die vanaf die tijd tot op heden zeer populair zijn. Het fokmateriaal voor het ras werd voornamelijk geselecteerd op snelheid; het uiterlijk was van ondergeschikt belang en men vindt dan ook meerdere variaties binnen het ras, wat betreft kleur en exterieur.

Exterieur

De Engelse volbloed is een sierlijk gebouwd paard met een krachtig en gespierd lichaam. Het heeft een hoge schoft met een schuine schouder en een zachte dunne vacht. Andere kenmerken zijn afhankelijk van het doel waarvoor het gefokt is: rijpaarden zijn lichter gebouwd, renpaarden zijn compact en gespierd. Over het algemeen zijn het grote, ruime paarden. De schofthoogte varieert tussen 1,50m en 1,80m. Het profiel van het hoofd is gewoonlijk recht, in tegenstelling tot de Arabische volbloed.

Karakter

De Engelse volbloed staat bekend om zijn gevoeligheid en onbegrensde werklust. De volbloed wordt gezien als een zeer intelligent paard. Ook bezitten deze paarden een groot uithoudingsvermogen en zijn ze zeer actief, moedig en bijna onverschrokken.

Gebruik

De Engelse Volbloed is een paardenras dat overal bekendstaat om zijn snelheid. De volbloed staat duidelijk op nummer één als het gaat om het snelste ras ter wereld. Men komt deze paarden dan ook voornamelijk tegen op de renbaan. Een Engelse volbloed op topsnelheid kan sneller dan zestig kilometer per uur galopperen. Deze paarden zijn echter ook zeer geschikt voor andere takken van de paardensport, zo ziet men ze in gebruik als jachtpaard en in de eventing. Door zijn werklustige karakter is de volbloed eigenlijk in elke tak van de paardensport inzetbaar, maar vooral in takken van deze sport waarbij de snelheid en het uithoudingsvermogen van belang zijn, zijn Engelse volbloeden vaak uitblinkers. Tegenwoordig worden Engelse volbloeden ook gebruikt voor endurance en dressuur.

Bij verschillende sportpaardenstamboeken zoals onder andere het KWPN worden de laatste jaren steeds meer volbloeden gebruikt om gewenste eigenschappen als snelheid, prestatiedrang en uithoudingsvermogen te vererven. In de stamboekpapieren worden volbloeden aangeduid met 'xx' achter hun naam. Paarden met een percentage volbloed presteren vaak heel goed op hoog niveau in de paardensport. Veel paarden in de Grand Prix', het hoogste niveau zowel bij het springen als de dressuur, hebben een ruim percentage volbloed in hun afstamming.

Bijzonderheden

Om het ras gezond te houden wordt bij de volbloedfokkerij bijna alleen maar met natuurlijke dekking gewerkt. Als dit niet lukt, dan is het paard niet gezond genoeg, zo is de redenering en daarom mogen alleen paarden uit natuurlijke dekking op de renbaan starten.